Monday, April 26, 2010

MUET vs HOLIDAY


Salam all... I'm back setelah sekian lama menyepikan diri dari semua tempat.. masing2 sibuk cari aku. wrote on my FB wall.. where I've been and bla3x lah.. don't worry.. aku hidup je lagi. tak lari mana pun. just tenangkan fikiran. btw, aku tetap ingat kawan2 aku. for those who worried about me, thanks a lot.

Well, last Saturday, I'm sitting for MUET. hm.. quite tough for reading.. essay quite good. pernah buat that tajuk so its easy for me to write. and listening.. fuh!! even aku duduk depan but then slank pekat sangat ar.. gue tak paham.. first time dengar, jawapan aku kosong. nasib baik second time dapat pick up. bolehlah.. now, I'm waiting for the last paper, speaking.. hope I can do it.. band 4 is waiting.. hahha!! insyaAllah.


Ejaan nama aku pun salah! buta apa orang yang taip nama aku ni!

Then later, as planned I went to holiday at Bagan Lalang, Sepang with my family. since cuti last February, tak pergi mana2 pun.. hm.. its tiring actually but its fun! main air dekat pantai.. lupakan sekejap masalah2 yang melanda diri. then yang bestnya dapat release after MUET. sampai dah petang. minum petang then jalan2 dekat pantai.. jumpa obor2. tak pernah pula aku tengok obor2 depan mata aku. yang aku tahu obor2 dekat dasar laut. tapi yang aku jumpa ni, dekat persisiran pantai. geli je aku tengok tapi cute!


Obor2 yang cute!

Then main tulis2 dekat pasir.. malam pula buat BBQ. macam2 ada! udang, ayam, sotong, daging.. full gila! sejuk pula tu! then pergi jalan2 pula.. mata tak mengantuk.. then semalam check out pukul 12pm tapi awal dah check out. jalan2 dekat pantai lagi.. then singgah morib.. otw balik, makan dekat klang.. balik je, terasalah kepenatannya.. mandi, basuh baju, kemas2 barang then after solat, baru tidur.. dekat maghrib baru bangun..





BBQ session



Hurm.. pasal chalet kita orang duduk.. nama chalet tu guna nama ikan since chalet kita orang tu LKIM punya. ok lah.. ikan kerapu, siakap, cencaru, kerisi etc.. tapi TV, channel tak elok. heater takde. kalau nak, kena ambil dekat water cooler. macam dekat UIA pula aku rasa! iron pun takde. tak best2x!! kalau berhadapan dengan laut best juga.. macam2 aku nak bagi tahu pasal chalet ni tapi takpelah. nak bagi yang baik2, tak terfikir pula. haha! aku jumpa yang negatif je. hahah!! next trip is end of May. Cameron Highlands!!



2 Feedbacks:

Muka Haluih (MK) said...

Amboi2 best nyer..huhu. comey je kn obor2 tu.. klu nk tgk obor2 yg besa, t ajak la mak g cuti2 kt langkawi..hihi...=)

yana said...

wahwah, epi holiday beb

 

"Life of Myra Latif". Thanks to Blogger Templates | Design By: SkinCorner