Friday, November 26, 2010

UIA mengong!!

Semalam appointment aku..
Seperti biasa.. Bahagian gastro..
And as usual too..
Jumpa Dr. Juana..
But unfortunately, masuk je bilik..
Dr. Juana takde... dia dah transfer tempat lainlah kot.
Dr yang aku jumpa tu, Dr Ummi.
Dr budget bagus tu. 
Speaking je.. Bukanlah aku nak cakap tak bagus.
Tapi Dr Juana boleh je cakap BM.
Cina pula tu!
Aku apa lagi..
Keluarkanlah kebolehan aku yang boleh speaking ni.
Hahaha!! Dia ingat aku tak tahu speaking ke?? HELO??


Yela pun... Dah lapan bulan aku tak jumpa Dr Juana..
Sekali tengok, orang lain.. 
TAK BEST!!!
Next appointment 15 May 2011...
As usual la, aku cakap dengan Dr benda yang sama..
Then ada ke patut Dr tanya nama ubat aku.
Macamlah aku ingat!
Dr sendiri pun tak faham tulisan Dr!!
Apa daaaaaaaaaaa!!!


Itu satu hal..
Then pasal GL dari UIA pula ni!!
Menyakitkan hati je!!
Masa nak bayar tu, aku bagi GL, ok je pula..
Then after jumpa Dr, nak ambil ubat..
Mintalah GL balik...
Pergi farmasi.. Pak cik tu suruh aku pergi Unit Hasil..
Tak pernah2 la pula nak kena cop ke apa ke..
Then aku pergi lah..
Then perempuan tu tengok GL aku dari UIA..
Bermulalah cerita..


"Adik, kita orang dah tak terima GL dari UIA. 
Sebab UIA tak bayar dekat kita orang. 
Maksudnya hutang2 lepas la.
Aku terkejut lah.
Then aku cakap UIA memang macam tu.
So kalau nak adik bayar RM240,
then nanti adik claim balik.
Aku cakap takpelah kak"


Gila!! kalau aku bayar then nak claim,
belum tentu UIA nak bayar balik dekat aku.
RM240 pula tu!! Bukan RM24!!
Sengal!! Then pak cik tu suruh je aku simpan GL
and kertas merah yang diorang attached tu.
Nanti mesti sampai surat, aku kena bayar service Dr RM15.
DAMN!!!
Yuran bukan main sampai beribu2!!
Dahlah UIA suka amibil duit orang!
Nama je UIA!!


Dahlah time tu mood aku tak baik!!
Ada je yang nak menyakitkan hati!!
Masa aku tengah minum sorang, 
Ada sorang uncle ni datang dekat aku.
Tumpang meja aku.. Cina..
Then dia tegur aku..
Tanya aku belajar dekat mana and bla3x la..
Then dia tengok aku pegang buku..
English novel..
Ehem2.. YANA LATIF punya..
Huhu!! SORRY YANA!!
Aku tak habis baca lagi..
Uncle tu cakap baguslah baca buku English..
Uncle tu pun borak dengan aku speaking jelah..
Then dia cerita pasal anak dia..
Then teh tarik dia dah habis, dia pun chow..
Huhu!


Btw, semalam and hari ni and tak tahulah sampai bila, 
Mood aku kurang baik..
So harap maklum...


SEKIAN

2 Feedbacks:

MakNyah VoguE said...

it's ok noks, bace lah ko sampai setahun pun, aku bkn de mase nk bace sgt..

Scha Myra said...

huhu... sethn?? cam perli je tuh.. heee... best cer tu. passion..

 

"Life of Myra Latif". Thanks to Blogger Templates | Design By: SkinCorner