Tuesday, May 3, 2011

Jangan Tiru Aksi Ini!

Salam...


Hey guys...
Today nak ghoyak pasal gapo?? Hahaa...
Tak tahulah nak cakap kelakar ke apa..
Tapi menyakitkan hati gak..
Ada juga orang macam ni ea..
Menyusahkan orang!
And aku boleh label pengantin save budget! Haha...


The story begins...


Pengantin baru a.k.a kakak aku and abang ipar aku nak buka sepanduk2 dekat tepi jalan tu..
Ada 20 semuanya...
Then jalanlah dekat semua tempat nak kutip balik...
Tapi yang peliknya ada yang hilang.. Musykil2...
Kalau dekat area highway tu memang munasabah lah juga sebab selalunya pihak KESAS akan buang...
So after tambah tolak semua sepatutnya boleh dapat balik 16.. 
Tapi dapat berapa je... 7 hilang... Tak tahulah ke mana..
Yang tak boleh blanya ada pula orang pandai...
Memang smart ahh!!


Kita orang ronda punya ronda, sampai satu2 tempat, abang ipar aku stop kereta then turun pergi cabut sepanduk tu. Lepas satu, satu lah... 
Then sampai satu tempat ni, abang ipar aku turunlah.. Then dengan hampanya, sepanduk yang dia pegang tu bukan dia punya... So dia masuklah kereta...
Lepas tu, tiba2 dia terfikir, kayu and shape semua memang macam dia punya then dia turun, pergi tengok balik then ambil bawa masuk kereta..
Bermulalah cerita.. 
Memang tak boleh bla!!
Menyusahkan orang..


Rupanya ada pengantin yang kahwin dekat dewan yang sama, pakai sepanduk kakak aku kahwin, tampal diorang punya.. 
Patutlah kita orang cari ada yang tak jumpa. Ceh!
Sampai kena round lagi.. Sepatutnya sekali jelah round!
Senang gila kerja dia.. Main paste je. Lepas tu, staple.. 
Buat rosak je yang dah buat sebelum tu..
Haish... Mengong punya orang!!
Dahlah orang lapar nak pergi makan dah...


Sesiapa yang kenal dengan pengantin ni, tolong sampaikan dekat diorang, memang pengantin save budget!!
AZALEA and FAIZ.. Nama best!!
Yang mengongnya orang yang pasang tu lah...
Kakak aku punya majlis 30 Apr 2011 and pengantin mengong tu keesokan harinya.. 1 May 2011..
So guys, agak2 nak senangkan kerja korang, buatlah macam orang tu eak...
Senang hidup.. Tak payah nak pacak kayu ke, apa ke... Adessss.. Bodoh punya olang!!
Anda hanya memerlukan kertas yang dah print and stapler jer.
Tapi kelakar gak sebenarnya.. 



Ini adalah yang asal nya...
Punyalah cun... Tapi bukan gambar lah. Haha...
Penat je tempah!



Taraaaaaa.... Hahaa...
Lawak King betul!!
Cian kakak and abang ipar aku kena tampal...

BUKTINYA????



Hehee.. Ini dah kena hujan aku rasa..
Aku yang koyakkan...
So inilah buktinya...
Ish3x.... Bijak sungguh!! :p


Perut dah kelaparan..
Apa lagi, tempat biasalah.. Nathan's Corner dekat OUG..
Ni lagi satu, 10x order sup ayam goreng, tak faham2 juga!! Budus juga!!
Apa2 pun, aku kenyang!! Huhu....
Air aku macam biasalah kan....
Cicah sup ayam goreng dengan roti bakar..
Memang terbaiklah!!
Pergh... Terliur pula aku!!





Inilah kisah yang terjadi pada malam tadi...
Pukul 12am baru balik rumah... :)


XOXO

3 Feedbacks:

.ina.✿✲-· said...

hahahahah. kelakooooooo la hey !!!! yg tampal2 tuuuu

suzy said...

mmg sengal ini pengantin...
menyusahkan kita kan???
sepatutnya sampai nathan lebih awal...
ni x, kul 11 lebih baru dpt pekena sup ayam ngan sebeban roti gardenia...hahahaha....
BONGEK toll....

Scha Myra said...

betul2... menyusahkn kita... nasib baik dpt gak mkn sup ayam. :)

 

"Life of Myra Latif". Thanks to Blogger Templates | Design By: SkinCorner