Sunday, September 18, 2011

GBS Raya Tour 2011

Mood: Riang Ria Raya

Salam guys...
First and foremost, I would like to seek apologize to all GBS members for any inconvenience caused..
I'm sure, you guys notice something going wrong somewhere with me yesterday..
Sorry for that and actually, I also don't know..
Btw, my mood slowly comes later.. Thanks to whom it may concern for cheer me up.. :)
I'm realllly sorry for spoil anyone's mood yesterday.
I really had fun with you guys yesterday even I'm not feeling well...
Okay, done! 

Event ni sepatutnya start at 9.00 am tapi biasalah kan, janji Melayu.. Haha!!
Kita orang berkumpul dekat rumah Ena.. Senang sikit since kawasan rumah dia besar...
Tunggu semua datang, baru bergerak.. All together, empat kereta..
Kereta Haziq, Hikmah, Fariez and Us...
Kerja aku semalam, main tukar2 kereta... I tak kisah mana2 puunnn.. :)
Tapi memang best konvoi empat kereta..
Pssttt.. Haziq bawa Erin dia. Ahaks!!

Tunggu korang lama sangat.. Bagus juga...
Ada chance aku kerjakan kereta Us..
Yuhuuuu!!! Aku dah boleh drive even auto.. Hahaha!!!
Kira okay what dah boleh pegang and bawa... 
Proud dengan diri sendiri.. Hehe!
Anyone nak ajar manual pula before aku belajar dekat driving school?

Destinasi 1: Rumah Hidayah
Menu        : Soto ayam

As usual, pergi rumah Dayah setahun sekali.. Huhu..
Itu pun time raya jelahkan...
But for me, pergilah tiap2 tahun pun, confirm tak ingat mana rumah dia. Haha..
Sorry dear.. :) Aku ni tak cam sangat..
Masa pergi rumah Dayah, aku dengan Ena, Hikmah and Nana naik dengan Us..
Ikut Sunway Kinrara.. cepat sikit..
Omar and Fridy ikut Fariez.. Dua kereta ni cepatlah sampai..
Dah sampai rumah Dayah, kereta Haziq and Nizam tak sampai2 lagi. Haha!! Lost eak guys?? :D
Aku memang suka soto kalau pergi rumah Dayah.. Takde makanan lain pun takpe..
Btw, pedas sikit la cili tu.. 

Destinasi 2: Rumah Haziq
Menu        : Mee rebus

Ni first time aku rasa bagi semua orang menjejakkan kaki ke rumah Haziq.. Huhu...
Aku naik kereta BF Dayah aka Duan.. Ehh.. BF ke? Layan jelah ea....
Finally, dapat juga eak pergi rumah kau, Haziq..
Dekat rumah Haziq, dapat makan supermoist choc cake hasil air tangan insan tersayang aka Erin. Ahaks!
Seriously, meeemang sedappp!! Maaaacam aku buat. Hahaa!! <Perasan kejap>
Aku makan kek je rasanya kat rumah Haziq.. Biasalah perut buat hal..
So mood pun tak berapa nak okay... *wink*

Destinasi 3 : Rumah Fariez
Menu         : Sate and Kuew teow ladna

Mood gue udah datang.... Wheeeee!!
Thanks cayang.. :) Best makan sate... Tapi aku suka ayam la..
Daging tak layan. So tak tahu apa rasa dia..
And kuew teow ladna pun okay... Ada orang offer aku bagi rasa. :)
Tak payah susah2 ambil sendiri.. and ada orang suapkan. Ahaks! Hahahhaa!!
Then masa dekat rumah Fariez pun dah zuhur..
Kebetulan rumah dia depan surau so solat jelah dekat situ dulu...
Masa aku and Mizah tengah solat, memang syok la diorang sesi bergambar..
And I noticed this year, gambar aku agak kurang laaa.. Hoho!!!
Masa kat rumah Haziq, bincang2.. Adalah dalam 4 or 5 rumah kita orang skip sebab parents takde..

Destinasi 4: Rumah Ezzy
Menu       : Bihun goreng

Aku pun bertukar kereta lagi... Naik kancil Imah lak...
Layan jer... Rasalah semua orang bawa kereta..
Tapi Us bawa kereta... Fuuuhhhhh!!! 
Tak padan dengan P holder betul budak tu. Haha!!
Bihun goreng sedap tapi pedaaaasssss..
Bagi akulah kot tapi bagi orang lain okay..
Perut aku kan produced dari kilang lain..
Tak sama macam kawan2 aku..
Tapi kek batik sedaaaapppp.... Pandai you buat.. :p

Destinasi 5 : Rumah Myra
Menu         : Nasi daging

Finally, sampai rumah sendiri..
Dapatlah aku menikmati nasi daging dengan bahagianya...
Sebab hari tu mak buat, aku ulcer.. Takde nikmat makan..
And kawan2 aku pun tak pernah makan..
Thanks for the compliments..
Mak saya masak, memang semua sedaaappp! Haha..
Promote mak sendiri nampak.. Ahaks!!!
And bagi Wan rasa biksut nescafe aku..
Komen?? Kurang nescafe.. Haha!!

Destinasi 6: Rumah Wan
Menu        : Muffin

Masa kita orang datang tu pun, mak dia dah nak pergi kerja..
Btw, thanks mak cik sudi entertained kita orang walaupun busy nak pergi kerja..
Muffin tu aku tak makan sebab ada buah.. Aku kan fussy..
So tapau and aku special sikit..
Dapat tapau biskut oren...Sedaaappp!! Wan buat okay... Jangan main2! Huhu!
Tapi biskut nescafe rasa kurang pula tahun ni.
Tahun lepas, sedapppp.....

Destinasi 7 : Rumah Ena
Menu         : Mee Kari

Rumah Ena lepak lama sikit since hujan..
Lagi pun Haziq balik rumah dia kejap ambil Erin sebab nanti nak hantar Erin balik..
Cian Erin.. Penat dia buat kek.. Lambat tidur.. Huhu!!
Takpe2.. Berbaloi!! Sedaaaapppp!!!
Perut pun dah kekenyangan.. Macam tak boleh masuk dah..
So dekat rumah Ena, aku tak makan.. Minum air je...
Mata ori pun dah mula merah sebab pakai mata tipu lama sangat..
So pakai lah spec.. Sekarang ni pun merah lagi... 
Tak boleh pakai lens la balik hari ni jawabnya...

Destinasi 8: Rumah Hana
Menu       : Mee goreng 

Ni destinasi paling jauh...
Dekat Bandar Baru Bangi..
Aku pun confuse dekat mana kedudukan rumah dia ni sebenarnya..
Tapi bila aku tengok Surada, baru aku teringat..
Memang dekat situ rumah dia sebab dulu2 pernah hantar kad raya...
Memang semua dah kepenatan... Hujan pula tu..
Nak pergi rumah Hana, jalan jem..
Asar and maghrib dekat rumah Hana terus.. Senang....
Since masing2 dah kepenatan and some ada hal, so we decided untuk balik jela..
Pulang ke rumah masing2.... Semua menghala ke destinasi masing2....

Wan drive kereta kancil Imah...
Hantar Dayah balik rumah dulu...
Then hantar aku... Sampai rumah Wan, Imah ambil kereta dia balik...
Fariez hantar Nizam, Omar and Fridy I guess...
And Haziq pula dengan Pzie hantar Erin dekat Subang and Mizah dekat Sri Petaling...
Sampai je rumah, mesti semua pengsan kannnn... :D

Well, thanks guys for joined Raya Tour 2011 this year..
Hope we can meet up for the next events, InsyaAllah..
I'll be thinking of it and I'll arrange it as usual.. :)
Just leave any suggestions at GBS's wall and we will consider it..
Tapi nak pergi tempat tu, yang reasonable sikit lah eak..
Hope ramai boleh join lagi lepas ni...

Special thanks to:

Myra
Ezzy
Dayah
Haziq
Erin
Mizah
Ena
Nana
Us

Omar
Fridy

Hana
Fariez
Nizam
Wan

Hope to see you guys soon!!
Love you guys!!
See yaaaa!!!

p/s: Sesiapa yang tak daapt join tu, jangan sedih2 ea..
InsyaAllah, panjang umur next year ada lagi.. :)
Gambar dekat Pzie.. To be uploaded later.

2 Feedbacks:

Ezzy said...

HAHAHA . . Cool !! Like It !!

Ezzy said...

Yawww !!! Cool babe !! Nice !!!

 

"Life of Myra Latif". Thanks to Blogger Templates | Design By: SkinCorner